Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Din agenda zilei de la Chisinau sa notam o intilnire a premierului Pavel Filip cu primarii din raionul Nisporeni. Tot premierul se va intilni si cu profesorii astazi, de ziua internationala a profesorilor.

Platforma politica Demnitate si Adevar organizeaza un protest la sediul Presedintiei Moldovei impotriva promulgarii legilor care transforma in datorie publica banii bancilor falimentate prin „furtul miliardului”. Pachetul de legi a fost aprobat de parlament.

Dupa amiaza are loc o sedinta de guvern.

Pe plan international, astazi vor fi anunţati laureatii premiului Nobel pentru chimie.

La Bruxelles are loc o importanta conferinta legata de evolutiile din Afganistan si de eforturile comunitatii internationale de a stabiliza situatia din aceasta tara.

La Moscova se va afla astazi premierul landului federal al Germaniei, Bavaria. La Londra, la Chatam House se discuta despre cum arata Rusia dupa alegerile parlamentare.

In Statele Unite probabil ca presa se va ocupa masiv de dezbaterea fata in fata a candidatilor pentru functia de vicepresedinte, propusi de democrata Hillary Clinton si de republicanul Donald Trump.

Si in Cehia astazi oamenii si-l amintesc pe primul presedinte al Cehoslovaciei democratice, scriitorul si disidentul Vaclav Havel. Ar fi implinit astazi 80 de ani.

XS
SM
MD
LG