Linkuri accesibilitate

Andrei Năstase neagă că ar fi angajat o firmă de lobby pentru promovarea rezoluției introduse în Congresul Statelor Unite săptămâna trecută


Andrian Candu a spus că rezoluția vehiculată în Congres în care este vizat personal ar fi opera unei firme de lobby angajată de Năstase.

Liderul partidului Platforma DA, Andrei Năstase, neagă că ar fi angajat o firmă de lobby pentru promovarea rezoluției introduse în Congresul Statelor Unite săptămâna trecută, în care se cere o anchetă americană în privința furtului bancar moldovean și spălării de bani prin băncile moldovene.

„Nu am angajat pe nimeni să facă un lucru elementar și anume să apropie găsirea miliardului”, a afirmat Năstase într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

Năstase mai spune că în Statele Unite s-ar face deja o anchetă, și că el personal ar fi depusă mărturii în fața unor „agenți federali”, fără însă să precizeze ai cărei instituții sunt „agenții”, și fără să prezinte alte dovezi.

Mai devreme, spicherul Andrian Candu a spus tot într-un interviu pentru radio Europa Liberă că rezoluția vehiculată în Congres în care este vizat personal ar fi opera unei firme de lobby angajată de Andrei Năstase.

Candu a recunoscut că și propriul său Partid Democrat a angajat la Washington o firmă de lobby, dar nu cu scopul de a-l contracara pe Năstase, ci pentru a menține Republica Moldova în atenția conducerii Statelor Unite.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG