Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.

Candidatul la președinție Vadim Brînzan organizeză o conferință de presă la Chișinău cu tema „Diaspora revine acasă.”

Comisia Electorala Centrala anunță o ședință extraordinară.

În scuarul catedralei Nașterea Domnului de la Chișinău va avea loc inaugurarea unui monument consacrat lui Alexe Mateevici, Simion Murafa şi Andrei Hodorogea, militanți ai mișcării naţionale din Basarabia. La eveniment participă premierul Pavel Filip, ministrul culturii Monica Babuc și președintele Curții Constituţionale Alexandru Tănase. Va avea loc și o slujbă religioasă oficiată de mitropolitul Vladimir.

Centrul de Investigații Jurnalistice îl are ca invitat pe liderul platformei Dreptate și Adevar Andrei Năstase.

La Chișinău are loc un forum economic moldo-rus, la care participă oameni de afaceri din ambele țări.

Președintele Parlamentului moldovean Andrian Candu se află în Statele Unite, unde participă la reuniunea Bancii Mondiale și a FMI, și va avea întrevederi la Congresul american, Departamentul de stat, și la mai multe organizatii ne-guvernamentale.

Agenda internațională: sînt de așteptat evoluțiile din relațiile americano-ruse, dupa ce miercuri secretarul de stat american John Kerry a amenințat că țara sa va întrerupe cooperarea cu Rusia în problema Siriei dacă Moscova și aliații săi sirieni nu opresc bombardarea orașului Alep.

Un centru de analiză politică de la Bruxelles discută situaţia din Georgia inaintea alegerilor parlamentare din 8 octombrie.

Astăzi este Ziua mondială a inimii.

Previous Next

XS
SM
MD
LG