Linkuri accesibilitate

Avionul MH17 a fost doborât de o rachetă, lansată din estul separatist al Ucrainei


Instalație de rachete Buk
Instalație de rachete Buk

Comisia internațională care investighează doborîrea avionului malaiezian de pasageri în 2104, în estul Ucrainei, a ajuns la concluzia că avionul a fost lovit de o rachetă de tip BUK, lansată din regiunea controlată de separatiștii, sprijiniți de Rusia.

Vorbind miercuri, șeful comisiei internaționale, Fred Westerbeke, procurorul șef olandez, a precizat că în baza dovezilor existente, aceasta este singura explicație a accidentului. Comisia, a continuat Westerbeke, nu poate da publicității toate informațiile pe care le are în acest moment, pentru a nu periclita ancheta penală în curs.

Avionul malaezian de pasageri, cu 298 de persoane la bord, a fost doborât în estul Ucrainei pe 17 iulie, 2014. Nimeni nu a supraviețuit.

Rusia neagă faptul că ar fi dat separatiștior astfel de sisteme de rachete și implicit orice amestec în doborîrea avionului malaezian de pasageri. Până acum, nu a reacționat însă oficial la raportul dat miercuri pulicității. Pe de altă parte, un reprezentant al separatiștilor din regiunea Donețk a declarat agenției Interfax că forțele sale nu au avut nici odată un astfel de sistem de rachete, așa că nu puteau doboră aparatul malaezian.

XS
SM
MD
LG