Linkuri accesibilitate

În România a avut loc un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter, care s-a resimțit și la Chișinău, fără să facă pagube


Seismul a fost resimțit puternic la București, și în cîteva țări vecine României, Republica Moldova și Bulgaria.

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc în România în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cu epicentrul în zona Vrancea, și produs la o adîncime mai mică de 100 de km, seismul a fost resimțit puternic la București, și în cîteva țări vecine României, Republica Moldova și Bulgaria.

La București nu au fost paube materiale, și de la Iași se relatează despre tencuială căzută de pe cîteva case.

Primarulul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a scris pe Facebook că a fost cel mai puternic seism din ultimii ani, dar că în capitala moldoveană nu au fost anunţate pagube. De asemenea, edilul îi sfătuieşte pe oameni să-şi păstreze calmul în şi a postat chiar şi un ghid despre ce trebuie făcut în momentul în care se pr.oduce un cutremur.

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter, relateaza Agerpres.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Previous Next

XS
SM
MD
LG