Linkuri accesibilitate

Alegeri parlamentare în Rusia: partidul „puterii” conduce detașat


Crimeea - miting pre-electoral al partidului „Rusia Unită”
Crimeea - miting pre-electoral al partidului „Rusia Unită”

„Rusia Unită” este creditată de primele prognoze cu bine peste 40% din voturi

Partidul „Rusia Unită” al președintelui Vladimir Putin conduce detașat în cursa pentru Duma de stat, arată primele prognoze date publicității puțin după închiderea urnelor , relatează agențiile internaționale. Participarea la vot a fost însă scăzută. Se estimează că Rusia Unită a câștiga bine peste 40% din voturi, iar cele două partide din opoziția „pro-sistem” câte 14% (naționaliștii) și respectiv16% (comuniștii) din voturi, informează BBC.

Partidele liberale de opoziție se pare că nu au reușit să treacă pragul minim de 5% pentru a fi reprezentate în camera inferioară. S-ar putea însă să aibă câțiva parlamentari, prin alegerea directă. Legea electorală a fost schimbară așa că anul aceste, din cei 450 de deputați, jumătate sunt aleși direct și jumătate pe listele de partid.

Crimeea - Primarul din Simferopol Baharev la vot ,18 sep 2016
Crimeea - Primarul din Simferopol Baharev la vot ,18 sep 2016

Au fost primele alegeri de la anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea. Comunitatea internațională, în frunte cu Statele Unite, a anunțat deja că nu va recunoaște alegerile din Crimeea.

În Republica Moldova au fost deschise centre de votare la Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul și 22 în regiunea transistriană, în pofida avertismentelor ministerului de externe de la Chișinău.

Un sondaj al Centrului rus de studiere a opiniei publice VȚIOM, cu sediul la Moscova, care a analizat intențiile de vot ale locuitorilor regiunii trasnistrene arăta că peste 71 la sută dintre cei care au cetățenia rusească în Transnistria ar vota pentru partidul puterii, Rusia Unită.

XS
SM
MD
LG