Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul serii este redactorul Ion Ciumeică.

„După ce anterior programul internațional NEXUS a deschis patru centre în țara noastră, iată că recent al cincilea a fost inaugurat la Cimișlia. Centrul de aici va deservi nu doar locuitorii din CImișlia, dar și populația din alte patru raioane din regiunea de sud a Republicii Moldova - Basarabeasca, Leova, Căușeni și Ștefan Vodă.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct

În tabăra de odihnă Ghiocel din apropierea satului Cârnățeni, raionul Căușeni, s-a desfășurat concursul național cel mai bun maistru pădurar ediția 2016. Câștigătorul concursului din acest an este Mihai Merlan, de la Întreprinderea Silvică Șoldănești.

La Ploiești s-a desfășurat ediția a doua a Festivalului folcloric „Prahova Iubește Basarabia”, la care au participat impunătoare delegații, ansambluri folclorice din mai multe raione din sudul dar și centrul Republicii Moldova. Conducerea jduețului Prahova a declarat că acest festival va deveni tradițional.

O delegație a Comisiei de la Veneția a efectuat o vizită la Taraclia. Această comisie urmează să-și expună opinia asupra legii privind statutul etno-cultural al raionului respectiv.

Despre acestea, dar și despre alte lucruri puteți citi în ediția de mâine a Gazetei de Sud.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG