Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.

La Chișinău, Asociația Sociologilor și Demografilor va da publicității un sondaj de opinie despre alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Cea mai mare asociație locală de observatori electorali, Promo Lex, va da publicității un nou raport de monitorizare a pregătirilor de prezidențiale.

La Paris, președintele francez Francois Hollande are o întrevedere cu cancelara germană Angela Merkel înainte de summitul european de la Bratislava, de pe 16 septembrie, unde va fi luată în discuție reformarea Uniunii Europene fără Marea Britanie.

Reprezentantul american pentru Comerț, Michael Froman, vizitează Bruxelles-ul pentru convorbiri cu Cecilia Malmström, comisara europeană pentru comerț pe fundalul dificultăților în negocierea zonei de liber schimb transatlantice.

În Statele Unite, candidata democrată la președinție, Hillary Clinton, urmează să-și reia de astăzi activitățile electorale cu un discurs în Carolina de Nord. Lui Clinton i s-a făcut rău duminică la comemorarea lui 11 septembrie 2001 la New York, iar campania sa a spus că are pneumonie.

În lume este marcată Ziua Internațională a Democrației.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG