Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton: Trump nu este potrivit pentru a ocupa șefia statului


Hillary Clinton adreîndu-se presei la Westchester County Airport în White Plains, New York
Hillary Clinton adreîndu-se presei la Westchester County Airport în White Plains, New York

Candidata democrată la președinția SUA critică apariția lui Donald Trump la Russia Today-America.

Candidatul democrat la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, și-a criticat aspru rivalul, pe Donald Trump, pentru că a apărut la o televiziune rusă de stat lăudându-l pe președintele rus Vladimir Putin. Aflată în campanie la New York vineri, 9 septembrie, Clinton a spus că apariția candidatului republican la postul RT-America, joi 8 septembrie, la o zi după ce spusese că Putin este un lider mai bun decât Obama, demonstrează că el, Trump, nu este potrivit pentru a ocupa șefia statului.

„Cu fiecare zi care trece, (campania lui Trump) seamănă tot mai mult cu un reality show”, a spus Clinton. „Nu este o campanie prezidențială serioasă și este de neimaginat să avem un candidat la președinție care laudă un autocrat cum este Vladimir Putin”.

Mai înainte Trump acordase un interviu unui post de televiziune finanțat de Kremlin, spunând că „este improbabil” ca Rusia să încerce să influențeze scrutinul american.

Trump, care a fost criticat de ambele mari partide americane pentru laudele la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a fost intervievat de Larry King, un veteran al jurnalisticii americane, care are o emisiune în fiecare joi la „RT America”, partenerul din Statele Unite al unei rețele rusești numită la origini „Russia Today”.

O purtătoare de cuvânt a lui Trump a sugerat că el nu știa când a dat interviul că postul respectiv are legături cu rețeaua TV rusească: „Dl. Trump a înregistrat un scurt interviu pentru Larry King pe podcast, ca o favoare făcută lui King”, a spus Hope Kicks. „Ce face Larry King cu conținutul interviurilor e problema lui”.

Când King l-a rugat pe Trump în interviu să comenteze informațiile că instituții americane investighează posibila implicare a Rusiei în campania americană prin atacuri cibernetice, Trump s-a declarat „sceptic”. „Cred că asta au inventat-o democrații”, a spus Trump, adăugând: „Sper ca dacă (rușii) fac ceva pe ascuns, cineva o să-i dea de gol, că să nu mai facă, pentru că n-ar fi deloc potrivit”.

Agenții private de securitate cibernetică au dat vina pe serviciile de informații rusești pentru penetrarea unor computere ale Partidului Democratic, inclusiv ale comitetului de organizare a campaniei electorale din partea democraților din Camera Reprezentanților.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG