Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul moldovean organizează astăzi o serie de festivități consacrate recentei împliniri a 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Sunt așteptate delegații din numeroase parlamente europene.

O organizație a diasporei moldovene în Rusia, „Baştina”, își va expune la o conferință de presă la Chișinău poziția față de organizarea în Federația Rusă a secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Vicepremierul responsabil cu economia, Octavian Calmîc se află în vizită de lucru în China.

Ministerul Educației spune că va dezvălui la o conferință de presă cazuri de colectare ilicită a banilor în instituțiile de învățământ general.

Primăria municipiului Chișinău organizează consultări publice asupra unui ”Plan Urbanistic Zonal”.

La Ankara, se va afla în vizită șefa politicii externe europene Federica Mogherini și comisarul pentru negocieri de extindere Johannes Hahn pentru discuții cu autoritățile turce despre controlul asupra migranților și găzduirea în Turcia a refugiații sirieni.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, vizitează Lituania și Estonia pentru convorbiri care includ viitorul Uniunii Europene după Brexit.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG