Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Câmpia Glodenilor


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Oficiul Medicilor de Familie Camenca a căpătat un aspect de invidiat grație finanțării unui proiect de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia. De acum încolo, angajații medicali vor deservi pacienții din comuna Camenca în încăperi renovate, termoficate și bine utilate.

În sfîrșit, carul a început să se miște din loc. Așa se exprimă glodenenii care, după lungi așteptări, se vor bucura în curând de un drum reparat în centrul orașului.

La aniversarea celor 25 de ani de independență, raionul Glodeni a avut oaspeți din Polonia și Letonia. În cadrul evenimentelor solemne, primăriile satelor Ciuciulea, Hîjdieni și Danu au încheiat acorduri de colaborare și înfrățire cu trei localități din țările nominalizate.

La sfîrșit de august, atunci cînd au fost marcate cele mai importante sărbători ale țării, de nenumărate ori s-a vorbit despre Declarația de independență. Puțini cunosc însă că documentul, de o valoare incontestabilă, a fost semnat și de cinci pământeni originari din raionul Glodeni. Este vorba de Ion Mărgineanu, Aurel Saulea și regretații Mihai Plasiciuc, Constantin Bogdan și Ion Butnaru.

Pasionații sportului-rege din satul Fundurii Vechi au parte de un nou teren de fotbal cu înveliș artificial. Această realizare face parte din programul Federației Moldovenești de Fotbal cu genericul „Toți împreună”, în parteneriat cu primăria Fundurii Vechi.

Agricultorii din raion sunt preocupați de recolta de floarea soarelui. Din totalul de 8822 ha, aproximativ 40% din suprafețe au fost deja treierate, adică echivalentul a 3000 de ha. Roada medie la hectar estimează aproape două tone.

Printre cadrele didactice din întreg spațiul românesc, întrunite la cea de-a patra ediție a școlii internaționale de vară a Asociației Generale a Învățătorilor din România, au participat și trei pedagogi din raionul Glodeni. Este vorba de Olga Vișchiu, Larisa Barancian și Mariana Bucatari.

Frumoase și diverse evenimente au loc în raionul Glodeni. În detalii despre unele dintre ele citiți în ziarul Câmpia Glodenilor.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG