Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Timpul


Invitata este Lia Ciutac

„Silviu Tănase a scris despre lipsa unor drumuri de calitate care să ne lege de UE în editorialul „Autostrada neputinței”. Autorul face trimiteri la drumul Chișinău-Ungheni care de câțiva ani se află în reparație continuă.

Octavian Țâcu în editorialul său „Deturnarea statalității” ne vorbește despre Jalnică aniversarea celor 25 de ani de independență

Un alt editorialist al ziarului, Marin Basarab este de părere că Republica Moldova nu este o ţară, nu este un stat şi nu este un popor – Republica Moldova este doar un fâs.

George Simion a avut o reacție la declarația ambasadorului James Pettit despre faptul că România și Republica Moldova au o istorie diferită și vorbesc două limbi diferite. În editorialul său, „Nu ne va opri nimeni”, autorul a prezentat și reacții a persoanelor influente din România vizavi de declarația ambasadorului SUA în Republica Moldova.

Dan Nicu a transmis un mesaj la fel de dur către ambasadorul SUA în Moldova. în editorialul „Luați-vă sfaturile „prețioase” și plecați acasă, domnule încă ambasador american!”

Pavel Păduraru a scris un editorial „De ce autorul a 17 cărți în 18 limbi a rămas fără Premiul Național”. Editorialistul se întreabă cum se face că un scriitor cu 48 de cărți bune nu este cunoscut nici în țara sa? Despre cine este vorba, aflați în pagina 13 al ziarului.

Moni Stănilă vă îndeamnă să vizitați salonul de carte „Bookfest , care a venit la Chișinău” de la București Acesta va fi deschis până pe 4 septembrie.

Jurnaliștii de la TIMPUL au constată că „Universități din țara noastră sunt fără studenți, iar statul fără viitor”. În articolul său, jurnalistul afirmă că în multe dintre cele 30 de instituții de învățământ superior va bate vântul în anul de învățământ care a început de curând.

O altă colegă de a mea a scris despre comercianții neautorizați din capitală care „Vând nuci ca să meargă la școală”. Reporterul a aflat că oamenii din afacerea aceasta își cumpără rechizite școlare, fac reparație în case și bani pentru supraviețuire. Jurnalista de la TIMPUL a scris și despre „Planta care pune pe butuci sănătatea oamenilor” care în această perioadă provoacă rinite alergice pentru circa 30 la sută din populație.

În ziar găsiți rubrica dedicată istoriei, pregătită de Iurie Colesnic despre „Un patriot dintr-un alt veac”.

Totodată, în acest număr veți găsi: Timpul Local, cel Cultural și Biroul informațional al TIMPULUI.”

XS
SM
MD
LG