Linkuri accesibilitate

Se împlinesc 26 de ani de când regiunea transnistreană s-a autoproclamat independentă față de R. Moldova


Din cauza crizei economice, evenimentele festive au fost organizate cu mai puțin fast decât în anii precedenți, și fără tradiționala paradă militară.

În mai multe localități au avut loc depuneri de flori, parade ale colectivelor de muncă și concerte festive.

La Tiraspol a fost organizat un miting cu participarea liderului regiunii, Evgheni Șevciuk, a șefului executivului, Pavel Prokudin, și a președintelui Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, dar și a unei delegații din Duma de stat a Federaţia Rusă și a conducerii grupului operativ de trupe ruse dislocat în Transnistria.

Evgheni Șevciuk a transmis un mesaj locuitorilor regiunii trannsistrene din Republica Moldova, în care, deși a evitat subiectul crizei economice și pe cel al majorării prețurilor, a dat asigurări că în ultimii cinci ani investițiile în sănătate, educație, infrastructură și energie au crescut, și că suma acestor investiții s-ar fi ridicat la 200 milioane dolari.

Șevciuk a mai spus că „fiecare aniversare apropie autoproclamata republică moldovenească nistreană de recunoașterea internațională”, adăugând: „cetățenii transnistreni reconfirmă dorința lor de a trăi într-un stat independent în comuniune cu Rusia”

Previous Next

XS
SM
MD
LG