Linkuri accesibilitate

Guvernul de la București transferă Moldovei prima tranșă de 60 de milioane de euro din împrumutul promis autorităților de la Chișinău


Guvernul de la București spune că eliberează astăzi prima tranșă de 60 de milioane de euro dintr-un împrumut salvator pentru guvernul moldovean, cu o zi înainte de vizita de joi la Chișinău a premierului român Dacian Cioloș. Înainte de vizită, prima pe care o va face la Chișinău ca premier, Cioloș a spus într-un comunicat că „România este și va rămâne un susținător neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova”. El a mai lăudat măsurile „economice și instituționale” adoptate de autoritățile moldovene în ultimele luni ca să se califice pentru prima tranșă din împrumutul în valoare totală de 150 de milioane de euro.

Aflat în dificultate după suspendarea altor ajutoare externe anul trecut din cauza fraudelor din sectorul bancar, Guvernul moldovean speră să acopere deficitul bugetar cu ajutorul împrumutului românesc. Condițiile pentru eliberarea primei tranșe au inclus reforme în sectorul bancar și ajungerea la o înțelegere de colaborare cu Fondul Monetar Internațional.

XS
SM
MD
LG