Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Expresul din Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu

„Acțiunile poliției de patrulare din ultimele zile din regiunea Ungheni, Nisporeni, Călărași, s-au soldat cu 320 de procese verbale și amenzi de zeci de mii de lei. 24 de șoferi au fost reținuți în stare de ebrietate, iar 137 pentru depășirea limitei de viteză. Acestea n-au fost însă singurele abateri de la lege. Acțiunile polițiștilor vor continua.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

Un festival al cântecelor, aproape uitate, a avut loc în aceste zile la Pîrjolteni, raionul Călărași, și se află deja la a doua ediție. Acesta este un festival binevenit, așteptat de toți. Avem noroc că în această perioadă nu au loc lucrări agricole, astfel că sătenii au venit să se relaxeze și să mai uite de griji, a declarat pentru Expresul Svetlana Dan, secretara Consiliului Local Pîrjolteni. De notat că la acest festival au participat colective și interpreți atât din raionul Călărași cât și din raioanele învecinate, Ungheni și Strășeni.

Gest frumos din partea fraților de peste Prut. După ce acum doi ani la Nisporeni au ajuns peste 3500 de volume de carte românească, iată că în aceste zile aici vor ajunge încă 535 de volume. Donația este destinată instituțiilor de cultură și de învățământ din orașul Nisporeni. Aceasta vine din partea orașului Lugoș din România, înfrățit cu Nisporeniul de 15 ani. Primarul din Nisporeni, Grigorie Robu, a declarat că acesta este un gest frumos din partea fraților de peste Prut arătată ce cale trebuie urmată, cea care duce spre valorile românești.”

XS
SM
MD
LG