Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cîmpia Glodenilor”


Invitata rubricii de astăzi este Victoria Vasilos.

„La începutul lunii curente consilierii raionali s-au întrunit într-o ședință ordinară. Pe ordinea de zi au fost incluse 27 de chestiuni. În cadrul întrunirii președintele raionului, Ion Leucă, a prezentat un raport amplu cu privire la activitatea sa și a serviciilor publice din subordine pe perioada unui an de activitate.

O situație de conflict s-a iscat luna trecută în cadrul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Glodeni, după ce conducerea Agenției „Moldsilva” a decis să-l suspende din funcție pe directorul întreprinderii, Andrei Scorpan, numindu-l în calitate de șef pe Valentin Ciobanu. Decizia i-a nemulțumit însă pe angajați deoarece, spun ei, persoana numită nu are nici o tangență cu domeniul silviculturii. După o perioadă de grevă și multe dezbateri, în fruntea întreprinderii a fost numit Andrei Dichii, unul dintre candidații propuși de colectivul întreprinderii.

De două săptămîni glodenenii nu au apă potabilă la robinete. Oamenii sunt nevoiți să consume apă furnizată din sondele arteziene din teritoriu şi aceasta după ce angajații fabricii de zahăr (întreprinderea, ce deservește sistemul de apeduct și canalizare al orașului) au intrat în grevă. Problemele de aprovizionare cu apă se țin lanț în orașul Glodeni după ce fabrica de zahăr din Glodeni și-a sistat activitatea în luna iulie anul trecut.

Grație Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, un grup de elevi din raionul nostru au petrecut clipe de neuitat la taberele de odihnă din Sulina, Judeţul Tulcea și tabăra „Oglinzi” din Judeţul Neamţ.

Ion Minciuc din satul Balatina este un fermier înnăscut cu un vast spectru de afaceri. A pornit cu dreptul în agricultură, avînd în gestiune 260 hectare de teren agricol, apoi a înființat o fermă de bovine și o stînă. Din laptele obținut, folosind tehnologiile olandeze, fermierul produce brînzeturi, destul de solicitate pe piață.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG