Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

În pregătirea începerii anului şcolar, la Chişinău astăzi Ministerul Educaţiei organizează o şedinţă de lucru cu şefii organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului, cu scopul de a examina situaţia din teritoriu.

Mai multe organizaţii ale societăţii civile o să discute despre ceea ce ele numesc „Discriminarea în masă a alegătorilor moldoveni”.

La Curtea de Apel din Chişinău are loc o nouă şedinţă de judecată privind recursul apărării grupului Petrenco de abrogare a măsurii de reprimare „control judiciar”.

După amiază este anunţată și o şedinţă de guvern.

Din agenda internaţională:

Vicepreședintele american Joe Biden îşi continua turneul în Balcani – cu escală astăzi la Pristina, în Kosovo, unde va inaugura un segment dintr-o autostradă care va purta numele fiului său decedat, fiu care a servit în armată în efectivele de menţinere a păcii din Kosovo…

Organizaţia Human Rights Watch, cu sediul la New York îşi va prezenta astăzi raportul despre modul in care armata foloseşte şcolile în Afganistan.

La Alpach, în Austria, în Tirol are loc un forum european, care aduce laolaltă oameni de știință, politicieni, activişti civici, istorici pentru a dezbate împreună probleme de interes comun, într-o încercare de „iluminism modern”. Printre invitaţii din acest an se numără preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker si ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. Acest forum ia sfârşit pe 2 septembrie.

XS
SM
MD
LG