Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Constituției.

Parlamentul se reunește în ședință plenară.

Curtea de Conturi va examina într-o ședință publică un raport despre performanța sistemului de facilități fiscale și vamale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00

La Chișinău se întâlnesc pentru discuții reprezentanții Ministerului infrastructurii din Ucraina și cei ai Ministerului transporturilor din Moldova. Agenda negocierilor nu a fost anunțată. S-a anunțat însă o conferință de presă, după încheierea convorbirilor. Administrația separatistă de la Tiraspol s-a plâns recent că Ucraina ar fi blocat importul de carburanți în regiunea transnistreană pe calea ferată și a amenințat cu măsuri de răspuns.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene va prezenta un raport anual de evaluare a modului în care este aplicat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, va fi gazda unui Club de presă la tema: „Respectarea dreptului copilului la viaţă”.

Ambasadorul american în R. Moldova, James D. Pettit, va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către 54 de voluntari noi ai Corpului Păcii.

Din actualitatea internaţională:

Afganistanul a devenit astăzi membru al Organizației Mondiale a Comerțului, al 164-lea la număr.

În Crimeea anexată de Rusia începe vizita unei delegații a parlamentarilor francezi.

În Slovenia încep Zilele Culturii Ruse.

La Aberdeen, în Marea Britanie, începe Festivalul internațional al tinerilor, care va ține o săptămână.

Astăzi este marcată Ziua internațională a administratorului de sistem și Ziua internațională a tigrului, specie inclusă în Cartea Roșie.

XS
SM
MD
LG