Linkuri accesibilitate

Strigăte şi nervi în loc de discuţie


Oraşul e plin de blocuri cu mansarde dubioase şi anexe hidoase...

Mai întîi au venit la primărie locatarii nemulţumiţi de o construcţie care îi stinghereşte, apoi a venit primarul Dorin Chirtoacă la faţa locului, să vadă cum stau lucrurile în realitate. Ambele discuţii au fost complicate, cu strigăte şi nervi, şi aminteau de un bîlci, de un spectacol grotesc.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

E de la sine înţeles că un dialog normal-fructuos ar trebui să aibă o altă tonalitate. Cum însă ambele tabere nu şi-au putut reprima nervozitatea, mă îndoiesc că va fi găsită o soluţie reciproc avantajoasă. Să ne amintim că anterior locatarii aceia s-au bătut cu constructorii. Se pare că altfel nu e posibil.

Primarul Dorin Chirtoacă le-a reproşat cetăţenilor revoltaţi că nu cunosc regulile în conformitate cu care se construiesc clădirile. Foarte supărat şi crispat, edilul le-a spus că acolo e loc suficient pentru mai multe construcţii şi a declarat că cetăţenii fac din ţînţar armăsar. Poate e aşa, poate nu. Să admitem că edilul are dreptate şi că cerinţa acelor locatari e nejustificată.

Dar cum stau lucrurile în alte cazuri? Conflicte asemănătoare au existat şi mai există. Iar la o privire mai atentă se poate constata că oraşul arată destul de nasol şi e plin de blocuri cu mansarde dubioase şi anexe hidoase, de construcţii care apar în locuri nepotrivite. Uneori, nepotrivirea e atît de evidentă, că îi sare-n ochi şi unui om care nu are habar de regulile de construcţie. Te uiţi şi înţeleg pe loc că aşa ceva e slut şi inadmisibil. Inadmisibil, dar nu în Moldova.

XS
SM
MD
LG