Linkuri accesibilitate

FBI anchetează posibila implicare a Rusiei în atacul cibernetic asupra partidului democrat


Unul din liderii Comsiei pentru servicii secrete din Camera reprezenților a Congresului american, democratul Adam Shiff a declarat că membri comisiei au fost informați despre atacul cibernetic împotriva Comitetului Național Democrat și vor cere informații despre orice posibilă legătură a hakerilor cu Rusia sau „orice alt stat”.

În ajunul Conveției democrate de la Philadelphia, la care va fi confirmată oficial candidatura lui Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din noiembrie, WikiLeaks a publicat mii de mailuri ale angajaților Comitetului Național Democrt. Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuși hackeri ruși, în scopul de a semăna discordie la Convenția Democrată și de a-l ajuta pe contracandidatul republican în alegerile prezidențiale, Donald Trump. Campania lui Trump a respins speculațiile drept absurde. În cursul campaniei, Donald Trump a declarat între altele că în eventualitatea unei victorii, administrația sa va încerca să normalizeze relațiile cu Rusia.

Între timp, Biroul Federal de Investigații FBI a confirmat că anchetează natura și scopul atacului informatic asupra Comitetului Național Democrat.

XS
SM
MD
LG