Linkuri accesibilitate

Comitetul Olimpic Internațională urmează să decidă astăzi posibila suspendare a echipei Rusiei de la JO de la Rio de Janeiro


În cursul după amiezii se așteaptă decizia Comitetului Olimpic Internațional dacă va suspenda toată echipa Rusiei, ca urmare a acuzațiilor de dopaj sistematic. Într-un raport al Agenției Mondiale Antidoping se vorbeste despre un sistem de dopaj, în cursul Olimpiadei de la Soci, dar și a altor competiții internaționale, care este susținut și în unele cazuri organizat chiar de stat.

Joi, Tribunalul Sportiv de Arbitraj a stabilit un precedent prin faptul că a aprobat suspendarea temporară a întregii echipe de atletism a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio. Până acum, atleții erau suspendați individual. Moscova consideră o posibilă suspendare a întregii echipe a Rusiei drept un „complot occidental” împotriva Rusiei, motivat politic, iar președintele Vladimir Putin a avertizat deja că mișcarea olimpică ar putea trece din nou printr-o criză ca aceea din anii '80, când Statele Unite au inițiat boicotarea de către Occident a Jocurilor de la Moscova din 1980, după care Uniunea Sovietică a inițiat boicotarea de către țările comuniste a jocurilor de la Los Angeles din 1984.

XS
SM
MD
LG