Linkuri accesibilitate

Donald Trump la Convenția Partidului Republican și promisiunile sale (Video)


La Convenția republicanilor de la Cleveland
La Convenția republicanilor de la Cleveland

În esență a fost un discurs cu accente și tonuri întunecate, justițiar, naționalist și populist.

Donald Trump a acceptat nominalizarea Partidului Republican la presedintia Statelor Unite. Despre discursul pronunțat de candidat o relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Premiza republicanilor, care au fost si ei surprinsi in ultimele luni, de ascensiunea politica a omului de afaceri Donald Trump, este că, spre deosebire de clasa politica din Statele Unite, acesta a inteles ca populatia este minioasa, nemultumita, satula de maniera in care este condusa. Fireste ca este o premiza discutabila si de discutat, dar ea l-a purtat se pare pe Donald Trump pina la Conventia Republicana de la Cleveland, unde a fost nominalizat pentru presedintie.

In acest sens, discursul sau de acceptare, dupa o doza luminoasa oferita de fiica sa Ivanka, a fost unul sumbru, alarmist, intunecat, dind la iveala o America amenintata, lasata prada violentei interne si externe si a carei economie are de suferit, lasind in urma categorii intregi de cetateni.

Doua accente separate au strabatut alocutiunea. Faptul ca, daca va fi ales, Donald Trump va fi un presedinte al legii si ordinii, deci idea unui justitiar puternic, un „strong man”. Si a doua faptul ca in politica sa internationala va conta in primul rind interesul Americii, „America first”. In esenta a fost un discurs cu accente si tonuri intunecate, justitiar, nationalist si populist.

Trump dă vina pe Clinton pentru terorism și conflictele mondiale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00

Fireste ca dupa alocutiune au existat critici si cei carora le-a placut, adevarul este ca in actualul climat politic din America este foarte greu de anticipat cum va judeca electoratul. Fapt este ca Donald Trump si-a conturat un personaj politic viabil, care va fi un adversar redutabil pentru Hillary Clinton.

Pe plan extern se poate vorbi despre respingerea globalismului, despre actiuni decisive si rapide impotriva terorismului, dar si refuzul unor interventii de lunga durata care sa reconstruiasca tari si mai ales despre renegocierea tratatelor comerciale existente si favorizarea celor bilaterale, nu regionale.

Donald Trump s-a referit si la imigratie, spunind ca sistemul va fi reformat in interesul americanilor. „Vom avea compasiune pentru toti in lume dar cea mai mare compasiune va fi pentru cetatenii nostri, aflati in dificultate” – a spus Trump, promitind ca toate categoriile de americani vor fi sprijinite de administratia sa, daca va fi ales.

XS
SM
MD
LG