Linkuri accesibilitate

S-a încheiat Olimpiada de la Rio?


Caricatură de Evghenia OIinik
Caricatură de Evghenia OIinik

Liderii CIO trebuie să decidă: vor exclude Rusia de la Olimpiadă?

Olimpiada din Brazilia a ajuns un caz, mult înainte de deschidere. A 31-a olimpiadă de vară va începe pe 5 august dar, într-un fel, s-a încheiat de cîteva luni bune.

Totul a mers din rău în mai rău. Pregătirile și planurile de construcții s-au mișcat greu, cu accidente grave, victime și contestații - într-o țară care nu mai are bani și e clătinată de scandaluri politice enorme.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

Apoi, așa numitul virus zika a făcut victime, a provocat o îngrijorare globală și a dus la retragerea declarată sau nedeclarată a multor mari sportivi.

În sfîrșit, un confict uriaș a izbucnit în sînul Comitetului Internațional Olimpic. Un raport-anchetă a ajuns la concluzia că Rusia a pus la punct un sistem de dopaj susținut de guvern și de serviciile secrete.

Liderii CIO trebuie să decidă: vor exclude Rusia de la Olimpiadă? Dacă da, e de crezut că Olimpiada de la Rio va redeschide seria de boicoturi și contraboicoturi din anii '80. Dacă Rusia nu va fi suspendată, performanțele sportivilor ruși și standardul olimpic vor fi puse ușor la îndoială.

Olimpiada de la Rio începe, cum s-ar zice cu sfîrșitul și argumentele negative. S-ar putea să urmărim cea mai șubredă Olimpiadă cunoscută pînă acum.

Previous Next

XS
SM
MD
LG