Linkuri accesibilitate

Freedom House critică amendamentele la Codul Audiovizualului


Organizația pentru apărarea libertăților fundamentale „Freedom House”, cu sediul în Statele Unite, a criticat amendamentele la Codul Audiovizualului, aprobate în prima lectură, și care interzic retransmiterea emsiunilor informative, analitice și militare produse de mediile rusești (Rusia nefiind semnatără a Convenției Eururope cu privire la emisiunile transfrontaliere).

„Interzicerea transmiterii sau retransmiterii unor emisiuni străine prin adoptarea unei legisații restrictive subminează libertatea presei”, se arată în declarația dată publicității de Robert Herman, vicepreședinte pentru Inițiative Multilaterale din cadrul „Freedom House”. Parlamentul este îndemnat să revizuiască amendamentele, tinând cont și de faptul că R. Moldova vrea să se „alinieze valorilor și pricinpilor Uniunii Europene”.

Joi, după dezbateri publice din Parlament pe marginea noului Cod al audiovizualului, autorii acestuia au declarat că vor cere opinia unor experți străini pentru a îmbunătății textul legii. Totodată, s-ar putea să fie organizată o nouă dezbatere publică, relatează IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG