Linkuri accesibilitate

După atentatul de la Nisa: trei zile de doliu național în Franța


Președintele Franței, François Hollande, a decretat trei zile de doliu național sâmbătă după atentatul de pe 14 iulie de la Nisa, soldat cu cel puțin 84 de morți , a anunțat premierul Manuel Valls. Drapelele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice începând de astăzi. A fost, de asemenea, prelungită cu trei luni starea de urgență, care urma să fie ridicată pe 26 iulie.

Italia și Germania au anunțat între timp întărirea controalelor la granițele cu Franța, din motive de scuritate. La Bruxelles, premierul belgian Charles Michel a declarat că autoritățile locale își vor „adapta” măsurile de securitate astfel încât acestea să țină cont de modul de operare din atentatul de la Nisa. Aceste măsuri vor fi luate în primul rând cu gândul la festivitățile de ziua națională a Belgiei, pe 21 iulie.

Joi seară, un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru a urmări focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Cel puțin 84 de persoane au fost ucise , sute rănite. Între timp, autoritățile din Nisa au anunțat că printre victime se numărăr cel puțin doi copii, alți 50 au fost spitalizați.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG