Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american John Kerry l-a felicitat pe Boris Johnson pentru numirea în funcția de ministru de externe al Marii Britanii


Secretarul de stat american John Kerry l-a felicitat pe Boris Johnson pentru noua sa funcție de ministru de externe al Marii Britanii și a pledat pentru o abordare „calmă și cumpătată” a procesului de ieșire a țării din Uniunea Europeană.

Administrația americană a sprijinit rămânerea Marii Britanii în UE.

Într-o convorbire telefonică, cei doi au căzut de acord să relația specială americano-britanică nu va avea de suferit de pe urma Brexit-ulu și s-au înțeles să se vadă săptămâna viitoare la Bruxelles.

Johnson a fost numit ministru de externe miercuri, după ce Theresa May a preluat conducerea guvernului conservator de la David Cameron.

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, a fost unul din liderii campaniei pentru ieșirea țării din UE ceea ce a provocat comentariul mai puțin diplomatic, făcut joi de ministrul de externe francez. Jean-Marc Aurau a declarat că nu este îngrijorat de numirea lui Johnson, dar acesta „stă acum cu spatele la perete, după de a mințit atâta în timpul campaniei” care a precedat referendumul.

XS
SM
MD
LG