Linkuri accesibilitate

În orașul german Bad Reichenhall începe conferinţa pentru „măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”


În orașul german Bad Reichenhall va începe miercuri, 13 iulie, așa-numita conferinţa anuală bavareză pentru „măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”.

Reuniunea informală cu participarea reprezentanților părților implicate în reglementarea transnistreană (n.r.: din așa zisul format 5+2 fac parte OSCE, Rusia, Ucraina ca mediatori, și UE, SUA ca observatori, plus Chișinăul și Tiraspolul) este organizată de Misiunea OSCE în Moldova, împreună cu preşedinţia în exercițiu a OSCE şi Guvernul Germaniei.

Delegația moldoveană este condusă de vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan.

Conferința din Bavaria urmează unei runde de negocieri în formatul 5+2 la Berlin, la începutul lui iunie, prima după o pauză de doi ani. Chișinăul și Tiraspolul au semnat cu această ocazie un protocol prin care s-au angajat să facă progrese în chestiunea reluării legăturii telefonice fixe dintre malurile Nistrului, precum și în problema recunoașterii diplomelor de studii și a plăcuțelor de înmatriculare auto transnistrene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG