Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Asociaţia Micului Business a anunțat pentru astăzi un miting de protest în fața Guvernului.

La liceul „Gheorghe Asachi” din capitală îşi începe activitatea Comisia Mixtă de preluare a dosarelor pentru bursele oferite de România în învăţământul preuniversitar și mediu, pentru anul viitor de studii.

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va lansa Programul de Restructurare a Sectorului Horticol din R.Moldova, având numele „Livada Moldovei”.

Din actualitatea internaţională:

În orașul german Bad Reichenhall începe așa numita conferinţa anuală bavareză pentru „măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, organizată de Misiunea OSCE în Moldova, împreună cu Preşedinţia OSCE şi Guvernul Germaniei. Delegația moldoveană este condusă de vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan.

Secretarul de stat american John Kerry începe un turneu diplomatic la Paris, Moscova, Luxembourg, Londra și Bruxelles și care va dura o săptămână. Astăzi, la Paris, John Kerry va participa la manifestațiile de Ziua căderii Bastiliei, care este și ziua națională a Franței. Mâine șeful diplomației americane va purta discuții la Moscova pe tema situației din Siria, despre criza din Ucraina și conflictul Nagorno Karabah.

Cancelarul german Angela Merkel începe o vizită oficială de două zile la Bișkek, în Kârgâzstan.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, se va afla la Baku, la invitația președintelui azer Ilham Aliev.

Iar la Astana, în Kazahstan, va avea loc o reuniune la nivel de miniștri de externe din țările riverane pentru definitivarea statutului Mării Caspice.

XS
SM
MD
LG