Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sănătate Info


Invitata rubricii de astăzi este Parascovia Rogate.

„Pe Sănătate INFO citiți despre cum prelucrează unele instituții medicale private datele cu caracter personal ale bolnavilor, fără a notifica CNPDCP. În timp ce unii directori de clinici ne-au declarat că nu sunt la curent cu solicitările Centrului de a se notifica, alții sunt de părere că Legea este de partea instituțiilor medicale, care prestează servicii în scopul protejării vieții și a sănătății pacienților. Prin urmare notificarea pe care o invocă Centrul este lipsită de sens.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

După doar o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a prevederii care interzice fumatul în spațiile publice închise și semiînchise, autoritățile au acceptat să se întâlnească cu reprezentanții asociației restaurantelor și cei ai fumătorilor care cer modificarea Legii Antitutun. La întâlnire au venit și susținătorii documentului, printre aceștia părinți și reprezentanți ai societății civile. Reprezentanții Asociației Restaurantelor și cei ai asociației fumătorilor cer autorităților să li se permită amenajarea unor spații speciale pentru fumători, motivând că din cauza prevederii ar pierde clienți, iar cei ai fumătorilor – că nu ar avea spații unde să fumeze și astfel ar fi discriminați în raport cu nefumătorii. În cele din urmă, autoritățile au spus că toate nemulțumirile și cerințe vor fi examinate, iar ulterior vor veni cu un răspuns.

Procuratura sectorului Botanica a inițiat o urmărire penală în cazul adolescentei care a declarat că ar fi fost hărțuită sexual de către medicul ginecolog la care a mers pentru consult. Cazul a ajuns în presă, iar procurorii spun că au acumulat suficiente probe care au servit drept temei pentru ca oamenii legii să presupună că a fost comisă o infracțiune.

Tot pe Sănătate INFO, de azi, am lansat o campanie pentru promovarea donării de organe în Moldova, în care vă vom prezenta poveștile de viață ale mai multor moldoveni și nu doar, care au fost salvați de la moarte, datorită generozității mai multor oameni. Prima istorie pe care o facem publică este a lui Veaceslav Ionaș, un bărbat originar din Costești și al cărui tată i-a dăruit din nou viața.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG