Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chisinau este de notat prezenta in Moldova a unei misiuni a Fondului Monetar International, ce isi va incheia activitatea la sfirsitul acestei săptamini.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:57 0:00
Link direct

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizeaza prima sesiune a atelierului de lucru „Societatea civilă – pilonul de bază în combaterea corupției”.

Ministrul moldovean de externe Andrei Galbur va fi la Kiev, unde participa la cea de-a şaptea reuniune informală a miniștrilor Afacerilor Externe ai tarilor din Parteneriatului Estic (PaE).

In Macedonia se va afla astazi adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland. Doamna Nuland a inceput duminică un turneu in Balcanii de vest, cu o escala la Pristina in Kosovo.

La Kiev vine astazi premierul Canadei, Justin Trudeau.

La Erevan continua Festivalul international al filmului „Caisa de aur”, care a inceput duminică.

Naţiunile Unite consacra ziua de astazi Populatiei lumii.

Presedintele american Barack Obama s-a reintors in America din turneul sau european dupa summitul Alianţei Nord Atlantice de la Varsovia, o reintoarcere grabita ca urmare a tensiunilor din Statele Unite ,dupa incidentele rasiale de zilele trecute, soldate cu impuscarea a cinci ofiteri de politie de catre un veteran afro-american al razboiului din Afganistan la un protest impotriva violentei poliţiei fata de afro-americani… Dupa protestele de la sfirsitul saptaminii împotriva violentelor poliţiei au fost operate arestari la Baton Rouge, in statul Louisiana, unde, recent, un politist alb a ucis intr-o confruntare un afro-american, provocind proteste masive impotriva poliţiei.

XS
SM
MD
LG