Linkuri accesibilitate

O treime din gospodăriile din România, 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat anul trecut


O treime din gospodariile din România, 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat, anul trecut, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS) citata de site-ul Hotnews.ro.
În 2015, 36% dintre gospodariile românesti s-au aflat in imposibilitatea de a plati intretinerea locuintei din cauza lipsei resurselor financiare, iar 16,7% energia electrica. De asemenea, pentru a face fata cheltuielilor curente, 6,8% dintre gospodarii au apelat la economii, 6,1% s-au imprumutat de la rude, prieteni sau alte persoane, 9,3% au muncit suplimentar, in timp ce 11,5% au aplelat la ajutoare financiare, fara obligatia de restituire, de la rude, prieteni.
Anul trecut,numai 17% dintre gospodariile din Romania si-au permis o saptamana de concediu în afara casei, 5,9% - înlocuirea mobilei uzate si/sau demodate, 12,1% cumpararea de produse electrocasnice, 28,8% cumpararea de haine noi, 10,6% vizionarea unor spectacole de teatru, cinema, 15,2% cumpararea de carti, ziare, reviste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG