Linkuri accesibilitate

Ce mai scrie pe oameni


În 15-20 de minute de viață publică trebuie să citești, cu sau fără voia ta, zeci de enunțuri imperative, fără sens.

Pînă la urmă, pînă și lucrurile mici au importanța lor. De pildă, explică, de ce anume o plimbare scurtă pe stradă se încheie cu o oboseală fără cauză aparentă.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

Vine o zi cînd te înțelegi că există explicații mărunte dar de necontrazis. De pildă, cititul de trăznăi. În 15-20 de minute de viață publică trebuie să citești, cu sau fără voia ta, zeci de enunțuri imperative, fără sens, cu umor sau complet lipsite de umor, comerciale și anti-comericale, intime, politice - toate pe pieptul purtătorilor de t-shirt.

Revelația te trăznește pe neașteptate, în clipa în care una din aceste inscripții atinge apogeul și iese din realitate. De pildă, dai nas în nas cu un om aparent echilibrat care poartă un t-shirt pe care scria mare și fără explicații: Bonjour, Berlin! De ce, cu ce scop, la ce bun? Abia apuci să-ți pui aceste întrebări fără rost și de după colț apare o persoană pe care scrie: Cînd? Sau alta care poartă înscrisul: Pluto nu e departe.

Urmează cineva care declară de pe tricou: Nu fugi de dragoste! Cînd, în sfîrșit, dai peste cineva pe care scrie numele unei firme de genți, te simți ușurat.

Previous Next

XS
SM
MD
LG