Linkuri accesibilitate

Portughezii se strecoară în semifinale la EURO 2016


Poland v Portugalia - EURO 2016, stadionul Velodrome, Marsilia, Franța.
Poland v Portugalia - EURO 2016, stadionul Velodrome, Marsilia, Franța.

E limpede că această echipă portugheză nu e la fel de strălucitoare ca cea condusă anterior de maginficul Figo.

În primul meci al sferturilor, Portugalia a eliminat Polonia la penalty-uri, 5-3. Polonezii cîştigaseră în optimi la Elveţia muncitoare, tot la penalty-uri, şi probabil se gîndeau că vor reuşi să repete isprava. N-au putut şi vor trebui să se mulţumească doar cu prima apariţie în sferturile unui Campionat European.

Meciul n-a fost foarte spectaculos. Deja în minutul doi vedeta polonezilor Lewandowski a deschis scorul după ce defensiva portugheză a greşit lamentabil. Apărarea portugheză lasă mult de dorit la acest Campionat şi faptul că Portugalia a ajuns în semifinale cu o defensivă dezarticulată mi se pare un mic miracol. Apoi portughezii au reuşit să egaleze. În finalul reprizei a doua, vedeta Ronaldo s-a pomenit singur în faţa porţii poloneze, dar... n-a reuşit să atingă mingea şi s-a ajuns la prelungiri.

Cristiano Ronaldo a fost cam şters în acest meci, a avut puţine ocazii, a alergat mult în van. În prelungiri, cel mai memorabil episod a fost apariţia pe teren a unui fan excentric-agitat care a fost preluat de politişti. Echipele jucau aşa de parcă nu erau împotrivă să-şi încerce norocul la lovituri de 11 metri. Astea au venit şi Portugalia norocoasă e în semifinale, la fel ca în 2012, 2004 si 2000.

E limpede că această echipă a Portugaliei nu e la fel de strălucitoare ca cea condusă anterior de maginficul Figo. Dar ea a reuşit să se strecoare din grupe în optimi, făcînd trei remize, din optimi în sferturi, păcălindu-i pe croaţi, şi acum din sferturi în semifinale. Cu puţină baftă, o putem vedea şi în finală. Poate nu e chiar ce ne-am dorit pentru o finală, dar dacă alte echipe n-au putut, ne mulţumim cu atît.

XS
SM
MD
LG