Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Conferință de presă a Platformei DA în fața Parlamentului de la Chișinău, La Soci are loc o reuniune a Organizației Cooperarii Economice de la Marea Neagră

Intra in vigoare Acordul de Asociere al Moldovei cu Uniunea Europeana. Evenimentul va fi marcat de o sedinta comuna a parlamentului si guvernului.

Acordul a fost negociat de guvernele Vlad Filat si Iurie Leancă si a fost ratificat de guvernul Leancă dîn 28 iunie, acum doi ani.

Parlamentul de la Chisinau a ratificat acordul in 2 iulie 2014.

În noiembrie 2014 în Parlamentul European 535 deputați au votat în favoarea ratificării acestui document, 94 s-au opus, 44 s-au abținut.

Platforma DA organizeaza o conferinta de presa in fata parlamentului pe tema proiectului de lege 257, aflat in dezbatere si intoarcerea miliardului furat.

Presedintele Rusiei Vladimir Putin se deplasează la Helsinki.

La Soci are loc o reuniune a Organizației Cooperarii Economice de la Marea Neagră, unde si-a anuntat prezenta si seful diplomatiei Turciei, dupa ce relatiile dintre Moscova si Ankara s-au normalizat. Moldova este reprezentata de ministrul de externe Andrei Galbur.

Tot in zona Marii Negre, in Georgia, are loc sedinta anuala a Adunarii Parlamentare a OSCE, sub presedintia Germaniei.

În aceasta seara incepe a 51-a ediție a Festivalul International de Film de la Karlovy Vary.

Slovacia preia preşedinţia prin rotatie a Uniunii Europene, intr-un moment extrem de complicat avind in vedere decizia Marii Britanii de a se retrage din Uniune.

XS
SM
MD
LG