Linkuri accesibilitate

Chișinăul propune companiilor din domeniul comunicațiilor din regiunea transnistreană să obțină licență de activitate


Guvernul a adoptat o decizie care poate restabili după o pauză de 13 ani legătura telefonică între malurile Nistrului. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a spus la prezentarea deciziei în ședința de guvern de miercuri că agenții economici din stânga Nistrului care furnizează servicii de comunicații pot depune cereri pentru a fi înregistrați în Registrul de Stat de la Chișinău și obține licențe de activitate.

„Măsurile sus-menționate vor permite soluționarea problemelor în domeniul comunicațiilor electronice și vor contribui la restabilirea cât mai curând posibil a legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului în interesul populației întregii țări”, a declarat Vasile Botnari.

Legătura telefonică a fost întreruptă în 2003. La negocierile 5+2 de luna aceasta la Berlin, Chișinăul și Tiraspolul s-au înțeles să caute soluții în această chestiune, precum și în privința recunoașterii diplomelor de studii universitare și numerelor de înmatriculare auto din regiunea transnistreană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG