Linkuri accesibilitate

Sondaj VTsIOM: Evgheni Șevciuk - perdantul viitoarelor alegeri din Transnistria


La Tiraspol
La Tiraspol

Potrivit Centrului de stat pentru cercetări sociologice din Moscova, o majoritate covârșitoare a locuitorilor regiunii transnistrene și-ar dori „alipirea” la Rusia.

Peste 86 la sută dintre locuitorii regiunii transnistrene se pronunță pentru alipirea la Rusia și doar 2 la sută consideră că regiunea separatistă ar trebui să revină în componența Republicii Moldova. Doar 9 la sută consideră că Transnistria trebuie să fie independentă.

Centrul rusesc de cercetare a opiniei publice de la Moscova (VTsIOM), care este om companie de stat, a realizat în Transnistria un sondaj cu privire la candidatura viitorului lider al regiunii, care urmează să fie ales în decembrie, dar și la vectorul de dezvoltare pe care îl consideră corect locuitorii regiunii transnistrene.

87 la sută dintre cei chestionați au declarat că vor veni la alegeri, iar candidatul cu cea mai mare susținere pare să fie președintele Sovietului suprem de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu 24 la sută dintre opțiunile respondenților la sondaj.

Actualul lider separatist, Evgheni Șevciuk, are o susținere de peste două ori mai mică și ar acumula doar 11 la sută dintre voturi. În același timp, el este liderul „antiraitingului” – peste 50 la sută dintre respondenți au declarat să nu vor vota niciodată pentru el.

Fostul lider al regiunii separatiste, Igor Smirnov, are și el o susținere de 7 la sută, la fel ca și soția fostului șef al securității transnistrene, Galina Antiufeeva.

Sondajul a fost realizat în intervalul 2-9 iunie 2016 pe întreg teritoriul regiunii separatiste, pe un eșantion reprezentativ de 1200 de persoane și are o marjă de eroare de 2,8 la sută.

Previous Next

XS
SM
MD
LG