Linkuri accesibilitate

Euro 2016: Rusia și România


La meciul România-Elveția
La meciul România-Elveția

România a scăpat ca prin urechile acului.

Antrenorul Rusiei, Leonid Slutski în timpul meciului cu Slovacia
Antrenorul Rusiei, Leonid Slutski în timpul meciului cu Slovacia

Am spus în tableta precedentă că Rusia are o echipa mai slabă ca oricînd și că nu va ieși din grupa. Meciul de ieri cu Slovacia îmi confirmă supoziția. Dupa o remiză cu Anglia, Rusia a pierdut 1-2 cu Slovacia într-un meci în care a jucat binisor numai in ultimele 15 minute. Or ei isi imaginau ca ii vor invinge pe slovaci. Nu le-a reusit, iar pe site-ul revistei Sovetski sportfanii echipei ruse i-au facut pe idolii lor cu ou si cu otet. Ca de obicei, nu au lipsit cuvintele licentioase.

La meciul dintre România și Elveția
La meciul dintre România și Elveția

Inaintea meciului cu Elveția, admiratorii României erau optimisti. România jucase frumos cu Franța, Elveția parea o echipa mai modesta, iar un ziar de peste Prut a scris ca se apropie ziua revanșei pentru înfringerea umilitoare a României de la CM 1994. Ei bine, meciul cu Elveția a spulberat impardonabil iluziile suporterilor români. Elveția a fost superioara mai la toate capitolele: pregatire fizică, viteză, posesia balonului, numarul de pase. Pe deasupra, România a încasat mai multe cartonase galbene. De aceea, scorul de egalitate ar trebui sa-i nemultumeasca mai curind pe elvetieni, nu pe români. România a scapat ca prin urechile acului. Daca pierdea, putea sa-si ia ramas bun de la turneu. Asa insa i-a mai ramas o sansa. Sa invinga Albania si sa spere ca cel putin doua echipe de pe locul 3 din alte grupe vor avea rezultate mai rele.

După a doua etapă, Rusia si România au un rezultat identic. Ambele au cîte un punct, ambele au marcat doua goluri și au primit trei. E foarte posibil să ocupe ambele locul trei în grupă. Sint deci intr-o rivalitate indirectă. Ultimele meciuri vor face diferența între cele doua echipe. In aparenta, sa joci cu Albania e mai simplu decit cu Tara Galilor. Dar sa nu ne lasam păcăliți de aparențe. Cînd joacâ România, orice e posibil.

XS
SM
MD
LG