Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului organizează dezbateri publice asupra unor amendamente la Codului Electoral despre procedura alegerii șefului statului prin vot direct.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se află la Bruxelles, unde își încheie un turneu de patru zile început la București și axat pe perspectiva reluării ajutoarelor europene și românești.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct

La Chișinău, sunt așteptați în vizită ministrul de externe al României, Lazăr Comănescu, şi secretarul de stat pentru afaceri europene în Ministerul de Externe francez, Harlem Désir. Cei doi vin în calitatea lor de co-preşedinţi ai Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Din agenda internațională :

Secretarul de Stat american John Kerry vizitează Danemarca, unde va avea convorbiri bilaterale cu omologul său Kristian Jensen și cu premierul Lars Lokke Rasmussen.

La St. Petersburg, în Rusia, are loc al 20-lea Forum Economic Internațional. Este și un prilej pentru președintele rus Vladimir Putin să poarte convorbiri pe tema conflictului din Siria cu secretarul general ONU Ban Ki-moon.

Parlamentul de la Zagreb supune votului o moțiune de cenzură împotriva guvernului tehnocrat al Croației, după depistarea unui conflict de interese în cazul vicepremierului Tomislav Karamarko.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG