Linkuri accesibilitate

Judecătoarea Domnica Manole a contestat la Curtea Supremă de Justiţie decizia prin care i-a fost ridicată imunitatea


Domnica Manole, judecătoarea de la Curtea de Apel care are deschis un dosar penal pentru că a dat câştig de cauză Platformei „DA” în litigiul cu CEC privind desfăşurarea referendumului, a contestat, luni, la Curtea Supremă de Justiţie, decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care i-a fost ridicată imunitatea, relatează IPN.

Într-o emisiune televizată, luni seară, Domnica Manole a mai declarat că decizia CSM a fost una politică şi că ar reprezenta un avertisment pentru întreg sistemul judecătoresc că „CSM nu apără judecătorii”.

Decizia CSM a fost criticată de către reprezentanţii societăţii civile şi mai mulţi jurişti din Republica Moldova și România.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a dat publicității un comunicat pe această temă în se arată că: „Evoluția recentă din domeniul justiției din Republica Moldova nu risipește îngrijorarea exprimată de Consiliul pentru Afaceri Externe, în concluziile sale din luna februarie a anului curent, privind lipsa de independență a sistemului judiciar şi de consolidare a independenţei instanțelor de judecată din ţară”.

XS
SM
MD
LG