Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - România s-a înecat la mal


Dacă ar fi avut niște atacanți mai valoroși, România ar fi putut profita ușor de apărarea franceză cu „probleme nerezolvate”...

Desi putini ii dadeau o șansă, România putea sa obtina un rezultat bun in meciul de deschidere al EURO 2016. Dacă ar fi avut niste atacanti mai valorosi, România ar fi putut profita usor de apararea franceza cu „probleme nerezolvate”, vorba antrenorului român Anghel Iordanescu.

Bogdan Stancu, atacantul român, a irosit doua ocazii monumentale pe care altcineva, cu o tehnica superioara, le-ar fi fructificat. Iar portarul Tătărușanu a incasat un gol care mi-a amintit de golul luat de Stelea, la Euro 96, de la aceiasi francezi.

Dmitri Payet înscrie golul decisiv
Dmitri Payet înscrie golul decisiv

Doua iesiri neinspirate, la o distanta de 20 de ani. România a pierdut, ca de multe ori, in ultimele minute. Golul lui Payet a fost frumos, mingea a zburat ca o ghiulea si s-a infipt in vinclu, dar aparatorii romani ar fi trebuit sa-l impiedice sa suteze.

Asadar, România a pierdut 1-2, demonstrind totusi ca are curaj. A ramas insa, ca de multe ori dupa meciurile cu echipele titrate, cu senzatia amara ca se putea. Da, se putea, dar nu i-a reusit.

Cruciale ramin, fireste, meciurile cu Elvetia si cu Albania, care nu vor fi deloc usoare. Elvetia si Albania ar putea sa aiba o aparare mai buna chiar decit a francezilor. Daca România nu va invinge macar in unul din aceste meciuri, nu va iesi desigur din grupa.

Suporteri francezi la primul meci Euro 2016
Suporteri francezi la primul meci Euro 2016

In ceea ce o priveste, Franța nu a aratat ca o viitoare campioana europeană. Are insa tot timpul s-o faca. Se stie ca primul meci e deseori complicat si plin de emotii pentru gazde.

XS
SM
MD
LG