Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate Info”


Invitata rubricii de astăzi este Parascovia Sula.

„Familia Berari, a cărei fetiță a murit la sfârșitul anului trecut în urma unor grave traume provocate la naștere, a mai câștigat un proces în dosarul cu Spitalul Internațional Medpark. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe și a obligat instituția medicală să le plătească părinților Deliei despăgubiri morale și materiale în valoare de peste un milion și jumătate de lei. Administrația spitalului însă a declarat pentru Sănătate INFO că își menține poziția de nevinovăție și califică nefondată hotărârea instanței superioare. Deocamdată conducerea instituției medicale nu a decis dacă va ataca sau nu decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

În era digitalizării și a tehnologiilor informaționale moderne, majoritatea spitalelor din Moldova încă mai folosesc pixul și hârtia pentru a duce evidența bolnavilor și a cheltuielilor administrative. Mai grav este că în această listă intră și instituțiile medicale republicane, care anual tratează zeci de mii de pacienți, iar evidența lor este imperioasă pentru un management eficient al instituției. Recent Curtea de Conturi atenționa Ministerul Sănătății că instituțiile medicale din Moldova folosesc în activitatea lor sisteme informaționale fragmentate care nu asigură transparență medicală și administrativă. Printre spitalele verificare este și Spitalul Clinic Republican.

Tot pe Sănătate INFO urmăriți o serie de interviuri oferite de către unele mămici, unde veți afla în ce relații sunt doctorii cu pacienții din Moldova, cine greșește și ce schimbări își doresc părinții în acest sistem. De asemenea, este abordată tema pneumoniei, diagnosticul căreia care este exagerat de des stabilit de către medicii moldoveni, precum și cât de benefice sau din contra ineficiente sunt consultațiile oferite online sau la telefon.”

XS
SM
MD
LG