Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg la Varșovia: NATO nu dorește un nou Război Rece cu Rusia


NATO nu dorește un nou Război Rece cu Rusia, a declarat, marți, la Varșovia, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg. Într-un discurs susținut la Universitatea din Varșovia, Stoltenberg a precizat că NATO vrea o relație de cooperare cu Rusia, una mai „predictibilă”. „Canalele de comunicare și dialogul politic sunt în interesul nostru”, a adăugat el.

Alianța ar dori o nouă întâlnire a Consiliului NATO-Rusia înaintea summitului NATO, care va avea loc la Varșovia pe 8 și 9 iulie. Reuniunile în cadrul acestui consiliu au fost suspendate de NATO, după ce Rusia a anexat abuziv Crimeea.

La Moscova, tot marți, adjunctul ministrului de externe rus, Alexei Meșkov a avertizat că întărirea prezenței NATO la granița Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Potrivit agenției TASS, Alexei Meșkov a precizat că în opinia Moscovei, „sporirea prezenței militare a NATO la granița cu Rusia cel puțin subminează spiritul Actului Fondator Rusia-NATO. Declarațiile au fost făcute la Moscova, la conferința de presă a Camerei de comerț italiano-rusă. Întărirea prezenței militare NATO în țările din flancul estic va fi una din temele centrale ale summitului Alianței, care va avea loc în iulie, la Varșovia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG