Linkuri accesibilitate

Alegerile prezindențiale din Austria vor fi decise de votul prin corespondență


In Austria a avut loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale iar pentru moment, cei doi candidați rămași în cursă sunt la egalitate așa că rezultatul final nu va fi cunoscut decât luni, după numărarea voturilor prin corespondență. Anul acesta peste 12% din austrieci au votat prin corespondență, un număr record.

În cursa pentru președinția Austriei se află candidatul partidului de extrenă dreapta „Paritdul Libertății” (FPO), Norbert Hofer și independentul Alexander Van der Bellen, fostul lider al ecologiștilor .

Înainte de votul de duminică, sondajele de opinie indicau un avantaj conformabil pentru Hofer, care are un program virulent anti-european şi anti-imigraţie. Se specula însă că Van der Bellen ar putea reuni voturile alegătorilor moderați, care continuă să reprezinte majoritatea.

Pentru prima dată în istoria postbelică a Austriei, nici un candidat al partidelor tradiționale nu a ajuns în turul de balotaj și tot pentru prima dată, rolul de favorit revine unui candidat la extreimei dreapta.

XS
SM
MD
LG