Linkuri accesibilitate

Donald Trump un maestru în manipularea informării și în special a presei


Donald Trump la New York la 3 mai
Donald Trump la New York la 3 mai

Dacă Hillary Clinton reușeste să adune o coaliție a rațiunii și bunului simț, atunci poate cîștiga ușor.

Omul de afaceri, Donald Trump va fi dupa toate probabilitatile candidatul Partidului Republican la presedintia Statelor Unite. Ce urmeaza acum? O relatare a corespondentului Europei Libere.

Ceea ce in urma cu citeva luni parea imposibil se intimpla acum. Miliardarul american, Donald Trump va fi candidatul Partidului Republican la prezidentiale, cel putin judecind dupa faptul ca nu mai are nici un contracandidat dupa retragerea senatorului de Texas, Ted Cruz si a guvernatorului statului Ohio, John Kasich.

Partidul Republican, cel care are mari dificultati sa-l accepte pe Trump se vede pus in situatia de a-l sprijini, dacă vor sa cistige alegerile din noiembrie. Si scenariul se repeta. Asa cum in urma cu citeva luni, sansele lui Trump pareau inexistente, asa si acum, majoritatea observatorilor spun ca el va fi o victima politica usoara in fata experimentatei Hillary Clinton. Si asta in special pentru ca in aceste preliminarii Trump si-a facut dusmani in categorii foarte largi ale populatiei: hispanici, afro-americani, femei, ca sa mentionez pe cele mai largi.

Dar nu este mai putin adevarat ca Donald Trump este un maestru in manipularea informarii si in special a presei. In plus, candidatura lui populista trezeste dintr-un somn mai mult sau mai putin adinc idei, multe hidoase, dar care au sprijinitori: rasism, izolationism, protectionism sint doar citeva dintre ele. Si cum omul de afaceri este un conservator de data recenta, nu se stie inca din ce e compus si cit e de mare segmentul sau electoral.

Daca si alegerile generale vor deveni o competitie sistem-anti-sistem, atunci Trump are o sansa. Daca Hillary Clinton reuseste pe de alta parte sa adune o coalitie a ratiunii si bunului simt, atunci poate intr-adevar cistiga usor.

XS
SM
MD
LG