Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ședința guvernului de la Chișinău, la Praga continuă o reunune a Grupului de la Vișegrad, Israelul marchează Ziua Holocaustului.

Institutul de Politici Publice va prezenta o nouă ediție, de primăvară, a Barometrului Opiniei Publice.

Cabinetul de miniștri condus de premierul Pavel Filip se întrunește în ședință.

La Praga continuă o reuniune pe tema Parteneriatului Estic organizată de Grupul de la Vișegrad. Moldova este reprezentată de ministrul de externe Andrei Galbur.

La Londra Premierul britanic David Cameron va vorbi în fața unei comisii parlamentare despre efectele eventualei ieșiri a țării din UE, în urma referendumului din iunie.

În Germania se întâlnesc cancelarul german Angela Merkel și premierul Japoniei Șinzo Abe.

Israelul marchează Ziua Holocaustului, în memoria celor 6 milioane de evrei uciși de Germania nazistă și aliații ei în al doilea război mondial.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG