Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Est-Curier din Criuleni


Invitata rubricii de astăzi este Svetlana Cernov.

„Ziarul Est Curier va poposi mâine în casele cititorilor cu urări de Sărbători Frumoase şi liniştite.

Principalele teme relatate se referă la problemele sociale ale locuitorilor raioanelor Criulerni şi Dubăsari.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Un material amplu despre conflictele dintre posesorii de dreptul de a călători gratuit în transportul public şi transportatori citiţi în pagina trei. Veteranii războiului pentru apărarea integrităţii Republicii Moldova susţin că au dreptul să călătorească gratuit în transportul public interurban; iar transportatorii spun că nu au bani să acopere aceste cheltuieli din bugetele lor, după cum scrie legea, şi au elaborat propriul regulament, evitând astfel aplicarea prevederilor Legii cu privire la veterani şi altor legi care asigură protecţia socială a acestor categorii de cetăţeni.

În altă pagină cititorii vor afla care poate fi, până la urmă, soarta utilajului de multe milioane de lei, procurat nouă ani în urmă pentru construcţia unei staţii de epurare a rezidurilor, care, se presupunea în 2006, va deservi cel puţin patru localităţi, inclusiv centrul raional. În 2016, Criuleni nu are încă colector, nici sistem de canalizare în tot oraşul, şi ca acum 10 ani, este în căutare de bani pentru a realiza aceste necesităţi minime pentru localitate.

Locuitorii satului Onițcani, din raionul Criuleni, vor afla ce subiecte au dezbătut aleşii locali la şedinţa ordinară a consiliului sătesc, cum planifică autorităţile să extindă numărul de surse de aprovizionare a apeductului sătesc şi de ce proprietarii de vite cornute mari vot fi obligaţi să-şi ducă animalele la păşune legate de funie.

La rubrica Ştiri din raionul Dubăsari, aflăm că s-au făcut remanieri la nivel de vicepreşedinţi, că angajaţii IP Dubăsari au sădit pomi, participând la Ziua Pământului, iar elevii din Pârâta şi discipolii lui Andrian Gherlac au ocupat podiumul la campionatul Republcii Moldova la K-1.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG