Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La centrul Moldexpo, Partidul Comuniștilor organzează astăzi un miting consacrat aniversării a 146 de ani de la naşterea liderului bolșevic Vladimir Lenin.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează dezbateri publice la care se va discuta despre „Consolidarea mecanismului național de coordonare în domeniul integrării europene”.

La Chișinău are loc prima ședință a Consiliului Internațional de Asistență în domeniul Populație și Dezvoltare – Republica Moldova. Consiliul este format din experți internaționali cu renume, având expertiză în domenii ce țin de fertilitate, demografie, îmbătrânire și sănătatea sexuală și reproductivă.

De ziua Mondială a Pământului marcată astăzi, reprezentanții Mișcării Ecologiste Urbane țin o conferință de presă la care vor discuta despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova la capitolul „protejarea mediului”.

Începând de astăzi, Ambasada Statelor Unite ale Americii invită publicul la cea de-a zecea ediţie aniversară a Festivalului filmului american, care se va desfăşura la Centrul cultural Odeon până pe 29 aprilie 2016. Intrarea la toate proiecţiile este liberă. „Scent of a woman”/„Parfum de femeie” cu Al Pacino sau „Erin Brockovich” cu Julia Roberts sunt doar câteva din filmele care pot fi văzute la festival.

Din agenda internațională pregătită de Reuters:

Președintele Statelor Unite Barack Obama își continuă turneul prin Europa. Următoarele etape ale deplasării care durează până pe 24 aprilie, sunt Marea Britanie și Germania.

La Amsterdam are loc adunarea Eurogrup, e vorba de reuniunea miniștrilor de finanțe din zona Euro.

Secretarul de stat american John Kerry are programată o întâlnire cu ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif.

În Grecia, la Atena, Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg se va întâlni cu premierul Alexis Tsipras.

XS
SM
MD
LG