Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiției: Viitoarea procuratură pentru crima organizată trebuie să judece și „devalizările” de peste un milion de lei


Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, spune că viitoarea procuratură pentru crima organizată şi cauze speciale, pe care autorii reformei procuraturii o consideră o verigă importantă în lupta cu corupţia, trebuie să examineze şi cauze legate de sustrageri mai mari de un milion de lei. Această propunere a ministerului justiţiei fusese criticată de şeful grupului de lucru pentru elaborarea legislaţiei conexe reformei procuraturii, Vladislav Gribincea într-un interviu cu Europa Liberă, ca fiind dictată de „interesele instituţionale”. Gribincea a susținut că ar fi vorba de o modificare neconvenită cu autorii care ar putea împovăra viitoarea procuratură cu dosare nesemnificative şi distrage procurorii de la cauze importante.

„Astfel de cauze nu sunt prea multe, 60 de dosare pe an, dar prejudiciile aduse statului sunt foarte mari, de aceea de ele trebuie să se ocupe cei mai buni procurori,” a replicat ministrul justiție, Vladimir Cebotari.

Crearea Procuraturii pentru crima organizată şi cauze speciale este o noutate a reformei procuraturii adoptată de parlament în luna februarie şi care va intra în vigoare la 1 august 2016.

XS
SM
MD
LG