Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sănătate Info


Invitata rubricii de astăzi este Sorina David.

„Ministerul Sănătăţii a început deja pregătirile pentru Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului din acest an. Autoritatea de vârf în sănătate a emis o scrisoare prin care solicită managerilor de spitale să prezinte lista specialiştilor care s-au făcut remarcaţi şi care au obţinut „merite deosebite” în activitate. Aceştia ar urma să primească o diplomă din partea ministerului ori o „mulţumire”. Deocamdată, însă nu se știe ce reprezintă această mulțumire și cum anume va fi oferită. În documentul circular mai scrie că directorii instituţiilor medicale pot nominaliza pentru obținerea unei diplome cel mult unu la sută din totalul cadrelor medicale angajate în instituție și cel mult două procente din tot personalul medical – pentru mulțumire.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

După ce ani la rând le-au dat copiilor de la grădinițe și școli carne procesată, autoritățile din sănătate recunosc că micuții sunt hrăniți nesănătos. Cel mai grav este că acest lucru se face conștient. Administrațiile instituțiilor școlare spun că sunt nevoite să procedeze astfel, pentru că legislația privind achizițiile publice îi obligă să cumpere cele mai ieftine produse. Astfel, după două luni de bătut alarma, ieri un grup de mămici a ajuns la o întrevedere cu ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. Femeile s-au plâns că odraslele lor mănâncă prea des crenvurști și terciuri, și prea puține fructe și legume. La rândul său, Ruxanda Glavan a dat asigurări pe pagina sa de Facebook că va lua toate măsurile necesare privind alimentația copiilor în grădinițe și școli.

La mai bine de jumătate de an de când Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP) a rămas fără director, Ministerul Sănătăţii, în sfârşit, a numit o altă persoană în această funcţie. Noul conducător este Iurie Pânzaru, care până acum a ocupat funcţia de șef al Centrului siguranţă chimică şi toxicologie, din cadrul aceleiaşi instituţii. Vom preciza că fostul director, Mihai Pîslă și-a depus demisia în septembrie anul trecut, din proprie inițiativă. Motivul invocat de acesta este că ar avea viziuni diferite de cele ale Ministrului Sănătății.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG