Linkuri accesibilitate

Nimic clar, totul se joacă


Thomas Mueller și Robert Lewandowski
Thomas Mueller și Robert Lewandowski

Prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor a adus mai degrabă dezordine și incertitudine.

Prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor a adus mai degrabă dezordine și incertitudine. Nimeni nu s-a desprins decisiv. Barcelona, marea favorită a Ligii, a suferit mult acasă. La pauză, Atletico Madrid conducea cu 1-0, după 45 de minute de fotbal muncit și inteligent. Atletico a refuzat să alerge în mașina de pase a Barcelonei, s-a apărat strict în 18-20 de metri și a contraatacat în forță. Torres a deschis scorul, la o contră care a perforat centrul defensiv advers. După cîteva minute, Torres a fost eliminat, în urma unei ciocniri fără intenție cu Neymar. Din acel moment, cursul jocului s-a schimbat. Barcelona a început să joace la standardul cunoscut. Suarez a înscris de două ori, dar iureșul s-a stins treptat și nimeni nu a mai marcat. În retur, Barcelona are prima șansă. Echipa e în ușoară scădere, uzată de ani de zile de performanță la vîrf, dar poate înscrie la Madrid. Atletico are încă șanse dar numai dacă trupa lui Simeone joacă fără erori.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:43 0:00
Link direct

Bayern a pornit avertizată de o declarație surprinzătoare a lui Guardiola care a explicat că Benfica vine cu una din cele mai bune defensive în patru din Europa. Guardiola a avut dreptate. Bayern a atacat în valuri, dar Benfica a rezistat. O contră portugheză a avansat adînc și a fost oprită de un henț clar al lui Lahm. Arbitrul n-a văzut și Bayern a scăpat. Vidal, cel mai bun jucător de pe teren, și-a împins continuu echipa și a deschis scorul cu o lovitură de cap impecabilă. Bayern a forțat desprinderea dar Benfica s-a apărat excelent. Returul e strîns, dar Bayern scorul din tur e bun pentru Bayern. O surpriză nu e exclusă, pentru că echipele de club portugheze s-au descurcat mereu foarte bine în fața echipleor germane.

Înainte de Wolfsburg-Real Madrid, prea multă lume a nesocotit faptele și a mizat pe calibrul de firmă. A fost o eroare. Wolfsburg e o echipă tipică pentru fotbalul de atac și moral german. Asta înseamnă că numele și renumele adversarului nu contează. Wiolfsburg a atacat din primul minut. Real a mizat tot pe atac și a ratat două goluri făcute. După 20 de minute, Real l-a pierdut pe Benzema, accidentat la o ciocnire cu un fundaș advers, și asta a contat. Wolfsburg a continuat atacurile, condusă excepțional de Draxler, poate cea mai bună aripă stîngă a Europei. Două incursiuni urmate de deschideri ale lui Draxler au pregătit două goluri de mare spectacol. La pauză era 2-0 pentru Wolfsburg. Vizibil, neliniștită, Real a încercat disperat golul în deplasare dar Ronaldo a ratat ocazii în serie și Wolfsburg pleacă la Madrid cu un 2-0 greu de remontat. Real va juca acasă într-o atmosferă teribilă, dar Wolfrsburg e genul de echipă care poate înscrie în deplasare. S-ar putea ca Real să fi pierdut deja calificarea.

Cel mai așteptat meci al rundei a fost un spectacol penibil. PSG și Manchester City au terminat 2-2, la Paris, după un spectacol cînd bizar, cînd provincial. Amîndouă echipele au greșit tot și au irosit tot. Mai întîi, Ibrahimovic a ratat un penalty, ca un debutant. Au urmat 4 goluri din 4 erori defensive jenante. Manchester City va avea un avantaj serios în retur dar, după bîlciul de la Paris, nimic nu e exclus.

XS
SM
MD
LG